Project Description

SPENCER PARK, SW18

Basement conversion and refurbishment

This stunning stucco-fronted villa in a prestigious Wandsworth road was dramatically enhanced by the addition of a basement conversion, a large single-storey extension and full-house refurbishment.

The new basement, which spans the rear of the property and part of the garden, is now home to an impressive cinema room and a bedroom with en-suite bathroom.

Natural light is in abundance in the striking ground-floor extension, which is finished with a 13m skyframe external sliding door set with a 13m roof-light. Internally, slight reconfiguration created an opening from the reception rooms to the Baulthaup kitchen and the utility area to facilitate a huge expanse of space, perfect for modern family living.

In addition to refurbishing the whole of the upstairs, Qualitas completed significant structural work to the existing roof to allow for a future glass pavilion to create a master bedroom suite.

The owners are absolutely delighted with the transformation to their magnificent home.